0,1 procent

19 Okt
19 oktober 2013

Nu ik dagelijks een behoorlijke poos achter het stuur zit voor mijn dagelijks gependel van en naar mijn stageplek, erger ik me ook dagelijks aan andere bestuurders in het verkeer. Dat doen meer mensen – Belgisch onderzoek wijst uit dat 95% van de automobilisten vloekt op andere weggebruikers. In Nederland zal dat niet veel anders zijn.

En dat is ook niet zo vreemd. Als ik ’s ochtends met een half-slaapdronken kop achter een inhalende vrachtwagen zit waar hij niet eens in mag halen, achter iemand rijd die 115 km/u genoeg vindt of word verblind door de verkeerde (mist)lichtvoering van de auto achter me, dan vloek ik ook even. Wat dat betreft is het verkeer ook een fijne uitlaatklep.

Het meest ergerlijke is het echter op het moment dat mensen agressief worden. Iedereen maakt fouten. Maar, als de auto voor je van rijbaan wisselt en dat netjes aangeeft, maar je hebt het niet door, dan hoef je nog niet te reageren door te gaan bumperkleven, middelvingers op te gaan steken en fanatiek te gaan claxoneren. (En ja, dan ga ik ook 115 km/u rijden en blijf ik misschien nét iets te lang op de linkerrijstrook.)

Woensdag las ik dat 0,1 procent van de automobilisten verantwoordelijk is voor 6% van de ongelukken.

(De verkeersaso komt vaak voor in geasfalteerde gebieden en heeft een topsnelheid ruim boven 130 km/u. Hij is te herkennen aan zijn lokroep: een luide en aanhoudende toon. Hij gebruikt zijn roep, maar ook handgebaren en soms zelfs onverstaanbare woorden, om te communiceren met soortgenoten. Zij moeten echter niets weten van de aso; door zijn afwijkende gedrag wordt hij door de groep verstoten. Er is daarom niets bekend over hoe deze soort zich voortplant, hoewel zij zich wel lijken te vermenigvuldigen. Wel bekend is dat de meeste aso’s vanaf hun achttiende levensjaar in het wild te spotten zijn.

161013_aso3

En ze zijn blijkbaar dus verantwoordelijk voor een groot deel van de ongelukken.)

Wat mij betreft maken we boetes afhankelijk van het aantal overtredingen. In dat jaar bijvoorbeeld; je moet niet na twintig jaar nog opgezadeld zitten met fouten die je jáááren geleden hebt gemaakt. En het lost het probleem op dat mensen die eens per ongeluk een paar kilometer per uur te hard rijden, onevenredig hard worden gepakt.

Op termijn ben ik ook voorstander van straffen die passen bij de overtreding. We kennen al het alcoholslot, maar misschien moeten we bij notoire tehardrijders een snelheidsbegrenzer inbouwen. Een signaalblokkeerder voor mobiele bellers. Een irritant piepsignaal bij bumperklevers. En een ov-abonnement voor de verkeersaso’s.

Veel beter zal het niet worden voor de slaapdronken forenzen. Die zullen zich zich gehaast blijven voelen. Twee dingen wil ik meegeven: (1) vertrek ruim op tijd en blijf rustig, ook als iemand zich misdraagt, en (2) als iemand richting aangeeft, hoort dat te betekenen: “ik heb al gekeken, weet dat het veilig is en ik ga nu van rijrichting veranderen!”

0 reacties

Laat een reactie achter

Wil je meedoen met de discussie? Je bent vrij om een reactie achter te laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *