Hier een doosje, daar een doosje, vanavond al een doosje

23 Okt
23 oktober 2012

Gisteren besloot ik om een berichtje te schrijven over het idee van de Albert Heijn om uit dozen te gaan verkopen, dat je dan net zo goed naar de Aldi of Lidl kon gaan en dat we dan ook net zo goed weer in centen kunnen gaan afrekenen. Dat ik me afvraag hoe ze dat praktisch willen gaan doen in schappen waar niet eens een doos zal passen, in de koeling of bij A-merken die het waarschijnlijk niet eens zijn met de Albert Heijn.

Dat liep anders. Gisteren ging mijn telefoon stuk. Waarschijnlijk doordat iemand in de bus met zijn tas tegen mijn broekzak aan is gekomen en ‘iets’ in mijn telefoon besloot dat het welletjes was geweest. Grappig genoeg had ik het er maandagochtend nog over dat ik ‘binnenkort’ een nieuwe telefoon zou willen kopen, maar toch eerst even de Nexus-aankondiging van volgende week af zou willen wachten. Zonder telefoon gaat het leven tegenwoordig wat lastig, en ik wilde tóch een nieuwe kopen, dus de aanschaf van mijn nieuwe telefoon was binnen 20 minuten na constatering geregeld.

Alleen… zo’n PostNL-bezorger komt altijd op het verkeerde moment, dus hoe zou ik ervoor zorgen dat ik op korte termijn mijn nieuwe telefoon weer zou hebben? Deze maand nog introduceerde Coolblue de VandaagNog-service, waarvan ik eerst dacht “hmm, waarvoor heb je dát nou nodig”, maar me nu wel heel goed uitkwam. Gisteravond om 20.15 uur had ik dan ook mijn nieuwe telefoon in mijn handen (na een uur te hebben ge-F5’t op de tracking pagina – still in Memphis?).

Eigenlijk zijn we wel verwend: het kost ongeveer 10 klikken om binnen zes uur een pakketje met je nieuwe speeltje in je handen hebben. Uiteindelijk maakt het niet uit of het nu in een leuke doos of in een normale doos zit; zolang we weten wat we willen, willen we het ook gewoon snel hebben. Wachten doen we liever niet. Een Albert Heijn die producten in dozen gaat presenteren ziet er misschien raar uit, maar voor de doorgewinterde winkelaar die al weet wat hij wil hebben is het wel een uitkomst. Geen lege schappen meer, maar gewoon snel uit de doos halen wat je wilt.

Misschien is het zo gek nog niet, dat idee van de AH.

0 reacties

Laat een reactie achter

Wil je meedoen met de discussie? Je bent vrij om een reactie achter te laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *