Enschedese studenten stemmen D66

14 Sep
14 september 2012

In het stemlokaal op de campus van de Universiteit Twente is vooral gestemd op D66. Met 31% zijn zij veruit de grootste partij onder de Enschedese studenten. De VVD en PvdA volgen met 24% en 20%, zo blijkt uit cijfers van de gemeente Enschede. De SP ontving 5% van de stemmen; GroenLinks en het CDA kregen elk 4%. Ook de Piratenpartij kreeg 4% van de stemmen; een heel ander beeld dan het landelijke 0,3%.

Afgezien van 8 andere stemlokalen, stemden de Enschedeërs massaal voor de PvdA. Op die plaatsen was de VVD vrijwel altijd de tweede. Op 18 stembureau’s was de PVV echter groter dan de VVD en op 18 andere locaties was de SP groter dan de VVD.

De data van de gemeente kan hier worden gedownload als Excel-bestand.

1 reactie
  1. Wietse says:

    Enschedese studenten zijn hippies! 4x zoveel stemmen op de piratenpartij als bij elk ander stemkantoor, zelfs 13x zoveel als gemiddeld -.-

    Reageer

Laat een reactie achter

Wil je meedoen met de discussie? Je bent vrij om een reactie achter te laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *